Sæt din kørebog på autopilot
Tilmeld dig60-dages-reglen
I denne artikel
Der er mange forklaringer på præcis hvordan 60-dages-reglen fungerer. Lige fra den omfattende og lidt tunge på SKATs egen hjemmeside, til hjælpsomme, men lidt mangelfulde forklaringer på diverse blogs.
Lad os prøve at gøre det bedre her, for den er faktisk slet ikke så kompliceret som mange får den til at lyde.
60-dages-reglen begrænser dine muligheder for kørselsgodtgørelse for kørsel mellem hjem og arbejdsplads, dog kun hvis du besøger samme arbejdsplads mere end 60 arbejdsdage på et rullende år.
For bedst muligt at forklare 60 dages reglen har vi først beskrevet reglen kort og præcist – og bagefter forsøgt at give svar på de spørgsmål der måtte opstå til reglens finere nuancer. De fremhævede ord er dem der kan give anledning til spørgsmål – så dem uddyber vi selvfølgelig nedenfor.
Sæt kørebogen på autopilot
Betroet af millioner af brugere
Automatiser din kørebog Automatiser din kørebogAutomatisk kørebog med rapportering efter SKATs krav.
Prøv det gratis Prøv det gratis60-dages-reglen kort og præcist
60 dages reglen betyder, at du højest kan få skattefri kørselsgodtgørelse for kørsel mellem dit hjem og en specifik arbejdsplads i 60 dage per rullende år, dog vil optællingen nulstilles af 60 dages arbejde andetsteds. Kørslen skal foregå i egen bil.
Specifik arbejdsplads
- 60-dages-reglen gælder pr. arbejdsplads. Det vil sige, at du sagtens kan få kørselsgodtgørelse for hver eneste arbejdsdag, hvis du har flere forskellige arbejdspladser.
Rullende år
- Rullende år betyder, at hvis du fx kigger på dit kørselsregnskab d. 7. februar 2023, så skal du kigge tilbage til 7. februar 2022. Hvis du har mindre end 60 dages kørsel til den specifikke arbejdsplads i intervallet, så har du godtgørelse at komme efter.
Nulstilles af 60 dages arbejde andetsteds
- Hvis du har haft 60 arbejdsdage i træk uden at køre direkte mellem din bopæl og den specifikke arbejdsplads, så “nulstilles” tællingen for den arbejdsplads. Det vil sige, at du kan få kørselsgodtgørelse for kørsel mellem dit hjem og arbejdspladsen på ny. Du kan altså godt fortsætte med at komme på arbejdspladsen, mens du er i gang med at “nulstille” tællingen. Du kan bare ikke køre direkte mellem den og din bopæl.
Egen bil
- SKATs definition af “egen bil” i denne kontekst er rimeligt bred – den omfatter nemlig også din ægtefælles bil, en bil du leaser eller endda en delebil – så længe det er dig, der afholder udgifterne til den.
Alle dage med kørsel mellem den specifikke arbejdsplads og din bopæl tæller
- Hvis du fx kører til en arbejdsplads om mandagen, overnatter der, og kører hjem igen om tirsdagen, så gælder dette for to dage når der tælles mod 60-dages-reglen.
60 dages reglen som selvstændig
Reglen fungerer på fuldstændigt samme måde for dig som er selvstændigt erhvervsdrivende. Du kan få kørselsgodtgørelse fra hjem til kunde indtil du har besøgt samme arbejdsplads 60 dage på et rullende år.
Kørselsgodtgørelse gives dog som et fradrag til enkeltmandsvirksomheder. Hvis du er selvstændig vil vi anbefale vores guide til Kørselsgodtgørelse for selvstændige.
Træt af din håndskrevne kørebog?
Nem. Korrekt. Befriende.
Guide til Kørselsgodtgørelse
- Kørselsgodtgørelse for selvstændige
- Kørselsgodtgørelse for medarbejdere
- Befordringsgodtgørelse for arbejdsgivere
- SKAT og arbejdsgivers krav til en kørebog
- Sådan beregner du din kørselsgodtgørelse
- 60-dages-reglen
- Tidligere satser for kørselsgodtgørelse fra SKAT
- 2022 satser for kørselsgodtgørelse fra SKAT
- 2021 satser for kørselsgodtgørelse fra SKAT