Sæt din kørebog på autopilot
Tilmeld digBefordringsgodtgørelse satser for 2023
Hvert år annoncerer SKAT de nye satser for befordringsgodtgørelse — også kendt som kørselsgodtgørelse. Det er denne sats du skal bruge, når du beregner din befordringsgodtgørelse for al arbejdsrelateret kørsel, som du har foretaget i din private bil. Her kan du altså udregne dine fradrag og se, hvor meget du kan forvente, at få retur fra din arbejdsgiver
Hvis du leder efter SKATs satser for befordringsgodtgørelse for 2024, så kan du finde dem her.
Satsen for 2023 fra SKAT
SKAT annoncerede den 22. november 2022 at satsen for befordringsgodtgørelse i 2023 vil være,
For bil:
- 3,73 kr. pr. km for de første 20.000 km
- 2,19 kr. pr. km for kørsel over 20.000 km
For cykel, knallert, 45-knallert, scooter og el-løbehjul:
- 0,61 kr. Pr. km uden øvre grænse
Satserne træder i kraft per 1. januar 2023, og vil formentlig forblive uændret året ud i modsætning til i 2022. Her skiftede satsen i løbet af året for at imødekomme de stigende benzin priser.
Sæt kørebogen på autopilot
Betroet af millioner af brugere
Automatiser din kørebog Automatiser din kørebogAutomatisk kørebog med rapportering efter SKATs krav.
Prøv det gratis Prøv det gratisFå befordringsgodtgørelse fra din arbejdsgiver
Som medarbejder er det en mulighed at få din arbejdsgiver til at udbetale befordringsgodtgørelse, når du benytter din private bil i forbindelse med dit arbejde. Som regel benytter din arbejdsgiver den officielle sats, men det er ikke et krav. Derfor kan de sagtens benytte en anden sats, end den SKAT har sat for 2023. Det er dog vigtigt at understrege at det ikke er muligt at få fradrag eller anden kompensation for differencen mellem SKATs standardsats og din arbejdsgivers sats. Udbetaler din arbejdsgiver ikke kørselsgodtgørelse overhovedet, er det til gengæld muligt at få det som fradrag igennem SKAT.
Husk, at du skal betale skat, hvis du modtager en højere sats end 3,73 kr pr. km.
Få befordringsgodtgørelse fra SKAT
Hvis du er selvstændig, eller hvis din arbejdsgiver ikke betaler befordringsgodtgørelse, så kan du selv gå ind på SKAT’s hjemmeside og oplyse dit fradrag. Det kan du gøre i felt 48, og efterfølgende tilføje indtægtstart 0109.
Hvis din arbejdsgiver allerede har udbetalt kørselsgodtgørelse, så kan du indskrive det i felt 36 eller 38.
Hold styr på dine kørte kilometer
Rigtig mange bruger stadig en fysisk kørebog eller skriver deres ture ind i et excel ark. Hvis du kører mange kilometer i arbejdsrelateret sammenhæng, så kan det dog hurtigt blive en tidsrøver. Heldigvis er der apps som hjælper med at tracke dine kilometer, sikrer at du ikke glemmer ture, og sørger for at alle detaljerne kommer med. Driversnote tilbyder en gratis, automatisk kørebog, som kører i baggrunden, så du ikke behøver at åbne appen dagligt. På den måde undgår du at skulle stoppe op og notere alle detaljerne for en tur, og din kørebog ligger altid parat digitalt i skyen, når du har brug for den.
Træt af din håndskrevne kørebog?
Nem. Korrekt. Befriende.